Image Image Image Image Image

In het nieuws

Artikel Oegstgeester Courant

(klik voor grote versie)


Uit het Leidsch Dagblad van 13 januari 2011

Brasserie open na maanden uitstel

OEGSTGEEST – Eindelijk is Brasserie Streeder aan de Terweeweg in Oegstgeest geopend. Na een aanloopperiode die bijna een jaar duurde opende het restaurant de deuren.

Al sinds januari 2010 was eigenaar Robin Streeder bezig met zijn nieuwe restaurant, midden in Oegstgeest. De 37-jarige Streeder, die ook eigenaar is van cocktailbar Fandango in Leiden, is blij met het resultaat. Het restaurant trekt, zegt de uitbater, gasten uit alle categorie├źn: ouderen, jongeren, zakenmensen en gezinnen met kinderen.

De verbouwing verliep niet zoals gepland en steeds moest het moment van de opening weer uitgesteld worden. Van augustus naar september, tot uiteindelijk eind december.

Een groot probleem tijdens de verbouwing van het pand, waarin voorheen vier bedrijven waren gevestigd, was een elektriciteitshuisje. Via het huisje wordt de elektriciteitsvoorziening van een flink aantal woningen en winkels geregeld, dus het kon niet zomaar weggehaald worden. Het huisje stond in wat destijds de passage naar de De Kempenaerstraat was, maar deze doorgang voor het winkelend publiek verdween toen de passage werd opgevuld met bedrijfspanden en Galerie Instock. Dat is nu precies de plek van de nieuwe Brasserie.